In maart 2010 mijn eerste autotje :). Momenteel 3 op de hof staan

De pwamp bus van Tim

Door DDC op donderdag 16 december 2010 16:48 - Reacties (18)
Categorie: Tim's autopark, Views: 5.664

Ik had als kind altijd de wens, samen met vele andere durf ik te wedden, om later een limousine te kopen en een busje of kamper.

2 maanden geleden had ik eindelijk genoeg geld voor het tweede, een busje. Een "gewone" auto had ik al dus deze kon er mooi naast.
Gewoon zet ik expres tussen haakjes, het is namelijk een pooierbak uit '75. Met een slechte rood-zwarte kleuren combo en een mooie kofferdrager. Ik zou zeggen kijk zelf maar:

http://tweakers.net/ext/f/SSNGth6jU8Kd9pFYV0roStuY/thumb.jpg

Hiernaast zie je ook gelijk de tevens uit '75 komende Spijkstaal bus. Het is ooit een tandarts wagen geweest en heeft 40.000km gelopen.
"Waarom zo'n bus?" hoor ik je denken. Nou ik wilde sowieso graag ofwel een kamper of een bus en ik kwam deze tegen op marktplaats. Het enorme voordeel aan deze bak is dat ie in alle opzichten net binnen het B rijbewijs valt. Wielbasis is 3,40m, gewicht 3100KG. En bovenal, hij is super ruim. De hoogte aan de binnenkant is rond de 2 meter over de hele lengte en breedte, even breed als een stadsbus en een metertje of 5 lang.

En als je er in rijd voel je je ook echt als een buschauffeur. Je moet ook wel rijden als buschauffeur, als je doet alsof het een normale auto is rij je je in no time klem. Overigens moet je wel een stoere coureur zijn met het gebrek aan stuurbekrachtiging. En je portemonnee moet goed gevuld zijn, aangezien hij momenteel 1 op 5 benzine rijd :(. Maar de reacties van mensen als je er mee rijd maken het allemaal goed. Lekker met zijn 7e in de bus zitten (gewoon ergens, aangezien er geen riemen zijn mag je overal zitten als je maar stil zit), de zijdeur open, muziek uit je speakers pompen, en als het moment daar is de dukes of hazzard toeter aanknallen. Kort om een heerlijke manier van reizen

Waar ik momenteel mee bezig ben is hem een beetje op te knappen. Met zijn bijna 36 (!!!) jaar oud is het niet de jongste meer en hij heeft zo zijn probleempjes. Al valt dit gezien zijn leeftijd nog reuze mee. Waar ik nu mee zit is dat ik geen linkervoorknipperlicht heb en dat hij hier en daar aan de zijkant roest.
En voor de rest heeft zo'n bus natuurlijk super veel werk. Ik moet de hele 220 installatie gaan inbouwen, motor gaat op gas lopen, komt een bedbank combi in en nog veel meer andere kleine dingetjes.
Ook komt er een mooie computer en een Wii in (Ja rijden + motion sensor, ik weet het :))

Het probleem momenteel is met name geld :D. Door het "super zware leven" als student, de aankoop van de bus, de mercedes is het geld een beetje op. En naast de auto's moet ik natuurlijk ook mijn computers voorzien van de nieuwste hardware.

Ik ga vanavond nog eventjes foto's van het bakkie maken en de hele tekst iets netter opstellen.